En gang om ugen har der været mulighed for at komme med i Naturen, opleve fællesskabet og finde ro i hjerne og krop.

Tilbuddet har holdt til rundt på shelterpladser, i skoven og på stranden i Aarhus Syd. Der har været aktiviteter som mad over bål, fisketure, længere udflugter, simpelt friluftsliv, vandreture, ”naturmindfulness” og svampeture.

Som en del af trivselspakken, i forbindelse med  COVIC-19, er det besluttet at udvide tilbuddet, og give flere borgere mulighed for at deltage i tilbuddet fordelt på flere dage frem til 1 juli 2021. I den forbindelse ledes der pt. efter en fast base i naturen. Tilbuddet er forankret på Kultur- og Kontaktsted Kragelund.

Det er en del af projektets formål, at der skal samarbejdes bredt. Bl.a. med Psykiatriens hus, Frivilligcenter Aarhus, MSO, Nationalpark Mols Bjerge, MTM m.fl.

De første ture er allerede afholdt bl.a. Corona-vandringer, Outdoor-Julehygge m bål/æbleskiver og en aftentur i den mørke skov med lanterner, lygter og varme drikke i termokanderne - for at markere solhverv d 21 dec., og sammen glæde os over at lyset er på vej tilbage. Der er planer om ”Outdoor-Bål-Folkekøkken”, Faste turdage i samarbejde med Nationalpark Mols Bjerge og forløb med fokus på mindfulness og afstresning, med naturen som ramme.

Et tilbud med masser af udeliv, er en rigtig god måde at opretholde kontakt med andre og undgå isolation og depression i en tid med global pandemi. Endvidere er der solid evidens for at naturen skaber resultater, når det kommer til at skabe ro i nervesystemet og sænke stressniveauer.

Tilbuddet har frem til nu været en del af Kultur- og Kontaktsted Kragelund og blev opstartet af medarbejder Svend Hamann. Han har + 20 års erfaring som leder og projektleder i Socialpsykiatrien og en efteruddannelse i naturterapi som baggrund for at udvikle ”Ophold i Naturen”.

Svend Hamann og Martin Nielsen er medarbejderne i projektet og har du kontakt med eller kendskab til borgere der vil profitere af ”Ophold i Naturen” så kontakt os endelig på nedenstående mail og tlf. Der er ikke egentlig visitation – men for at deltage i tilbuddet skal man være i målgruppen og have en kort samtale med én af medarbejderne.

Der bliver lavet SMS lister alt efter hvilke aktiviteter man er interesseret i, så borgeren modtager tilbud om ture og aktiviteter direkte.

Kontakt

Svend Hamann 51 57 66 30 svpe@aarhus.dk  – Martin Nielsen 29 20 44 59 mne@aarhus.dk