Gå til hovedindhold

Landsdækkende kampagne

Kan du lide at være i naturen? Så kan du nu blive arrangør på Naturens Dag søndag den 13. september. Du skal ikke være ekspert i noget. Du skal bare have lysten til at dele dine oplevelser med andre.
Naturens Dag er en landsdækkende kampagne, der skaber opmærksomhed om naturoplevelser og friluftsliv. Alle kan være med til at invitere danskerne på et væld af aktiviteter og oplevelser i naturen.

 • Læs op

Indhold

  I 2019 deltog mere end 250.000 danskere på Naturens Dag og i ugen op til. På selve dagen var der 360 arrangementer i hele landet. 

  Det er kun på grund af vores mange engagerede arrangører, at Naturens Dag hvert år bliver en kæmpestor grøn mærkedag til glæde for børn og voksne.

  Alle kan være med

  Alle kan oprette et arrangement på naturensdag.dk - blot du har lysten til at sprede naturglæde sammen med andre. Det kan være at lave bål sammen med andre, tilberede mad med vilde planter, invitere på vandretur eller løbe-, cykle eller gåtur, tage ud at sejle, kigge på blomster, fugle og insekter, snitte en ske eller noget helt andet. Du bestemmer selv. 

  Man får tilsendt en arrangørpakke med hjælp og inspiration til at afholde arrangementet.

  Er du lærer eller pædagog, så kan du også tilmelde din skole, SFO eller daginstitution til Naturens Uge 2019 og få en gratis inspirationspakke til aktiviteter i naturen med børn.

  Vild i naturen

  Årets tema er Vild i naturen. For vores natur er nemlig vild – og vildt sej. Dyr og planter overlever vinteren, og om sommeren er de allevegne! Vild er havet i stormen og vildt fantastisk er solnedgangen i havblik. Vær vild i skoven med vennerne eller bliv vildt interesseret i svampe, dyr eller planter.

  Bliv vild med at klatre i træer og vild med at møde vilde dyr i naturen. Far vild i naturen og find sammen igen. Oplev natur, hvor du er vildt langt fra alt og nyd den vilde stilhed og storhed. Skab mere vild natur hvor du bor, ved institutionen eller i naturen - det hjælper den vilde mangfoldighed. Brug naturen vildt meget og få vild lyst til at komme tilbage for at opleve, blive tryg, blive overvældet, blive afslappet, blive klogere, venligere og sikkert vildt glad.

  Bag om Naturens Dag

  Det er Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening, der står bag Naturens Dag som en årlig mærkedag. Årsagen er, at børn i dag er langt mindre ude i naturen end deres forældre og bedsteforældres var, da de var børn. Digitale medier og skemalagte aktiviteter dominerer hverdagen og efterlader ikke meget plads til leg og oplevelser i den friske luft.

  Læs mere om kampagnen: https://friluftsraadet.dk/nyheder/inviter-danskerne-paa-unikke-naturoplevelser

  Sidst opdateret: 18. september 2023