Gå til hovedindhold

Friluftsrådet uddeler 17 millioner kroner til projekter

Friluftsrådet åbner nu for ansøgninger til projekter, der kan få flere ud i naturen, flere til at fordybe sig i naturen, eller flere til at være sammen i naturen.

 • Læs op

Indhold

  Puljerne er opdelt i tre temaer:

  1. Flere ud i naturen
   Der kan søges om tilskud til forskellige fysiske tiltag eller oplysningsmaterialer, der gør det nemmere for flere at komme ud, især dem, der ikke er så vant til at være i naturen. Det kan f.eks. være etablering eller udvidelse af vandrestier, nye shelterpladser, handicapvenlige fiskebroer eller badebroer, fugletårne og samlingssteder ved nye naturområder.
   Der er afsat 8 millioner kroner til projekterne i temaet, og der kan søges om tilskud på op til 300.000 kroner.

  2. Fordybelse i naturen
   Der kan søges om støtte til projekter, der giver befolkningen en bedre forståelse af naturen via formidling og aktiviteter i naturen. Det gælder især for specifikke målgrupper og særligt børn og unge, og kan f.eks. være skole- eller havhaver, lokale indsatser for større biodiversitet og naturaktiviteter for familier.
   Der er afsat 3 millioner kroner til dette tema, og der kan søges om tilskud på op til 100.000 kroner.

  3. Sammen i naturen
   Midler i dette tema uddeles til projekter, der giver flere mennesker mulighed for at opleve et fællesskab med andre i naturen og som på den måde skaber bedre trivsel, både fysisk, mentalt og socialt. Konkret kan det f.eks. være fælles havedyrkning, en madklub i naturen, opstart af en friluftsklub for unge eller naturforløb målrettet psykisk sårbare eller udsatte borgere.
   Der uddeles i alt 6 millioner kroner, og der kan søges om støtte på op til 100.000 kroner.

  Ansøgningsfristen for alle tre puljer er 1. september 2021.

  Ansøg nu: Friluftsrådet uddeler 17 millioner kroner til projekter | Friluftsrådet (friluftsraadet.dk)