Vi træner

TV-udsendelsen ”Vi træner” er for dig, der gerne vil følge et træningsprogram på TV og måske ikke er hjemmevant med at streame de mange motionstilbud på nettet.

TV-udsendelsen sendes alle hverdage kl. 10 på DK4. Starten gik den 5. april, og der sendes 12 uger frem fra dette tidspunkt. Programmet varer godt 20 minutter.

TV-udsendelsen er kommet i stand i et samarbejde mellem Ældre Sagen, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Dansk Firmaidrætsforbund og Trygfondens Center for Aktiv Sundhed og blev sendt første gang mandag efter påske.

Se mere: 
TV-kanalen dk4 - Har du også fået gang i kroppen i løbet... | Facebook
https://dk4.tv/programserie/?t=VI_TRAENER_med_Louise_Rosenby

Seniormotion på SMS

”Seniormotion på SMS” er en landsdækkende forening, der vil hjælpe endnu flere til at bevæge sig og få fysisk aktivitet ind i hverdagen.

Foreningen producerer videoer med træningsøvelser og udsender træningsvideoerne via SMS to gange om ugen. Træningsvideoerne er målrettet dig, der er senior, går hjemme og har svært ved at deltage i det traditionelle foreningsliv på grund af corona; funktionsnedsættelse eller andre barrierer. Foreningen har udover træningsvideoerne også konkurrencer, fotodeling og andre tiltag.

Det koster 29 kr. om måneden at være medlem af foreningen, og der er ingen bindingsperiode. Når du melder dig ind i foreningen, får du tilsendt en ”velkommen til- hilsen” og en elastik, som indgår i forskellige øvelser, med posten.

Du er velkommen at kontakte Maiken Jensen, projektleder Bevæg dig for livet – senior, hvis du har spørgsmål. Mail: Maiken.Jensen@bevaegdigforlivet.dk

Du kan læse mere om foreningen her: https://seniormotion.nu/index.html
Du kan maile ”Seniormotion på SMS” på mail: kontakt@seniormotion.nu

Er det tid til et comeback?

Nu starter træningen i dine lokale idrætsforeninger, og det er en oplagt chance for at finde støvlerne, ketsjeren, de flotte svømmebukser, eller hvad du nu har af gode idrætsminder, frem. Eller måske er du klar til at prøve en helt ny sport?

Det er aldrig for sent at finde glæden frem igen – og foreningerne ved godt, at du ikke er 20 år længere, så de har tilpasset træningen. Men det sociale? Det er stadigvæk lige så sjovt, som du husker det.

Se inspirationsvideo

Krolf

Halvt krocket, halvt golf, helt sjovt!
Krolf er aktivitet, hvor alle kan være med, og det giver både motion og hyggeligt samvær!
Der er mange steder i Aarhus, hvor du kan spille krolf. Krolfbanerne ligger enten i forbindelse med en forening eller et lokalcenter. Hvis du er interesseret i at prøve krolf, så tag forbi og hør’ mere om mulighederne for at låne køller og bolde samt om mulighederne for at blive medlem (hvis det kræves). Når du klikker på kortet kan du se, hvilken forening eller hvilket lokalcenter, der er tale om.
Se Krolf-kortet

Selvtræning for seniorer

Har du lyst til at træne i gode lokale rammer, så kan du få adgang til et træningslokale på et lokalcenter i Aarhus Kommune. Kontingentet koster 100 kr. for et kalenderår.
Læs mere om selvtræning for seniorer her

Seniorsvømning

Seniorsvømning giver dig mulighed for at få rørt musklerne i fællesskab med andre seniorer.
Læs mere om seniorsvømning her

Motion på lokalcentre

Alle lokalcentre i Aarhus Kommune har tilbud om motion til områdets borgere.
Find tilbuddene i dit område her

Bevæg dit for livet seniorer

På Bevæg dig for livets Facebookside kan du finde mange forskelligartede aktiviteter for seniorer.
Læs mere på facebook her

Foreningsportalen 

På Foreningsportalen kan du finde en forening, der har en aktivitet, som passer til dine ønsker og behov samt ligger i nærheden af, hvor du bor.
Læs mere på foreningsportalen