Naturfamilier - Ud i naturen og ind i fællesskabet

Er I en børnefamilie, der vil ud i naturen og dele naturoplevelser og friluftsliv med andre? Så er dette tilbud noget for jer. Naturfamiliegrupperne dannes og vokser på Facebook, hvorigennem familierne inviterer hinanden på ture.

Der er Naturfamiliegrupper i alle landets kommuner, så du kan invitere til eller komme med på tur i dit lokalområde eller det område du ønsker.

Når du er tilmeldt Naturfamilier, kan du melde dig ind i den lokale Facebook-gruppe, hvor du kan tale med de andre tilmeldte familier og dele viden og inspiration. Du vil desuden løbende modtage information via mail og gennem den lokale Facebook-gruppe. Du kan sagtens være en del af Naturfamilier uden at have en Facebook-profil, da planlægning og udbud af ture sker gennem hjemmesiden. Naturfamilier er et inkluderende fællesskab og vi ønsker, at alle kan være med uanset økonomi. Derfor er det gratis at deltage i turene.

Læs mere på: www.naturfamilier.dk

Ud i naturen

Udinaturen.dk er en guide til oplevelser i naturen i hele landet. Du kan finde inspiration til ture ud i naturen i hele Danmark - hvad enten du leder efter cykelruter, shelters eller legepladser. Du kan søge via kort i det område, du ønsker at bevæge dig i, og finde ruter, faciliteter og seværdigheder.

Læs mere på Ud i naturens hjemmeside: https://udinaturen.dk

Familieskattejagt:

Dansk Orienterings-Forbund tilbyder familieskattejagt på www.findveji.dk.

Lav din egen skattejagt og dyst mod dine klassekammerater på afstand:
Det Danske Spejderkorps har lavet appen Woop App*. Her kan du lave din egen jagt/skattejagt rundt i dit lokalområde. 

Når du laver en jagt med Woop App skal du selv bevæge dig rundt og lægge poster med din telefon. Tryk "Opret post her" hver gang du vil lave en post og vælg, om posten skal være med eller uden spørgsmål. I kan skiftes til at lave en jagt i klassen, som de andre så skal rundt og afprøve.

Med Woop App 2.0 kan du også uploade billeder til posterne. Når du er færdig trykker du "Afslut jagt her", og så gemmes din jagt. Herefter kan alle brugere med Woop App installeret se og gennemføre din jagt. Man dyster på tid og afstand.

20 cykellege - mere sjov cykeltræning for alle børn

Cyklistforbundet har lavet 20 cykellege og de har inddelt legebeskrivelserne i fire kategorier: Motorik, fangelege, kognition og samspil.

Klik dig frem til den eller de lege, som du gerne vil lege. Du kan også se videoer med en legeinstruktør, der viser, hvordan legene kan leges.
Læs mere på Cyklistforbundets hjemmeside 

*Anvendelsen af de apps, som Bevæg dig for livet henviser til på denne side, er underlagt leverandørernes privatlivspolitikker. Aarhus Kommune har ikke samarbejdsaftaler med leverandøren og har ikke noget ansvar ift. de enkelte apps.