Aktiviteter for de 0-6 årige
Børn og Unge har udviklet en række aktivitetskort til de 0-6 årige. 
Læs mere om aktivitetskort 

Lektie i bevægelse

Det er vigtigt at huske den daglige bevægelse, også som en del af undervisningen. Dansk Skoleidræt giver jer her en række fif og gode links.  Når man laver bevægelseslektier, trænes både det faglige og det motoriske på samme tid.

I kan finde de forskellige øvelser her - https://skoleidraet.dk/nyheder/inspiration-til-bevaegelse-i-hjemmet/
Eller I kan trykke jer ind på dem nedenfor:

Dansk
Find alfabetet (0.-3. kl.)
Styrkestikord (4. - 6. kl.)
Stav med kroppen (4. - 6. kl.)
Rumpestavning (4. - 6. kl.)

Matematik
Kropsskulptur (4. - 6. kl.)
Spil mur med tabeller (4. - 6. kl.)

Sprogfag
Control the robot (0. - 3. kl.)
Become a guide (7. - 9. kl.)
Blind passager (7. - 9. kl.)

Fun Skills for udskolingen - hjernetræning gennem bevægelse
På Skoleidræts hjemmeside kan I finde 60 Fun Skills videoer. Der er i alt 12 øvelser med hver 5 progressioner. I videoerne vises og forklares øvelserne tydeligt.
Se skoleidrætshjemmeside - hjernetræning gennem bevægelse

OBS: Hav tålmodighed første gang du skal afspille en Fun Skills video - der kan i nogle tilfælde være cirka 10 sekunders ventetid, før videoen vises. Herefter kan du let og hurtigt afspille de resterende videoer.

Hold dig opdateret på Dansk Skoleidræts Facebook-side med nye øvelser eller aktiviteter. 
Følg med på www.facebook.com/skoleidraet

 *Anvendelsen af de Facebooksider, som Bevæg dig for livet henviser til på denne side, er underlagt leverandørernes privatlivspolitikker. Aarhus Kommune har ikke samarbejdsaftaler med leverandøren og har ikke noget ansvar ift. indholdet på siderne.

Aktive lege

Find din gamle ketcher frem, pust en ballon op og spænd en snor ud mellem to møbler i stuen. Du er nu i besiddelse af ingredienserne til et højdramatisk spil ballontennis. Alt efter alder kan reglerne være mere eller mindre rigide. For de mindste er det sjovt bare at få ballonen over snoren. For de største kan du lave en miniturnering. Hvis du ikke har ketchere, kan du bruge fluesmækkere eller simpelthen bare hånden.

Stopdans med opgaver:
Det er den gamle kendte leg fra din barndom, men her kommer den i en opgraderet version. Når musikken stopper, skal deltagerne nemlig udføre en opgave – fx stå på ét ben eller røre ved noget rødt – mens de står stille. Børn og voksne kan skiftes til at vælge opgaver, så legen hele tiden udvikler sig.

Gemmeleg:
Gemmeleg er stadig en favorit for såvel store som små børn. De mindste børn synes eksempelvis, det er rigtig sjovt, hvis den voksne gemmer sig et sted i huset og siger 'kuk-kuk'. De store kan med deres ihærdige opfindsomhed finde gemmesteder i hjemmet, som du aldrig havde drømt om.

Pudekamp:
Når ungerne rigtig skal krudtes af, kan en pudekamp være helt på sin plads. Du skal ikke være bange for at tage fat, mener Balder Brøndsted, eftersom børns motorik udvikles eksplosivt under vilde lege. Og så bliver de så dejligt trætte bagefter.

Tampen brænder:
I den gamle leg skal deltagerne finde ”tampen”. I skiftes til at gemme genstanden, og så går den vilde jagt ellers i gang. De, der skal finde tampen, må kun spørge, om den er gemt i fuglehøjde, i midten eller i fiskehøjde.

Gæt og grimasser:
Du kender sikkert legen fra diverse fester, men dine unger kan også være med – dog uden alkohol. De største er helt med på alle reglerne, mens de mindste vil finde det mere end sjovt bare at lave skøre ansigter. For at det ikke skal være for svært, kan I aftale et tema – for eksempel superhelte, personer fra familien og så videre.

Rolige aktiviteter

Pizza-massage:
Den ene er pizza-kok, og den anden den friske dej, der skal æltes, rulles og have fyld efter eget valg. Pizza-massage er ikke bare sjovt og dejligt. Det får også børnene helt ned i gear og gør dem bløde som smør.

Tæppe-slæde:
Det kan være svært at få et barn, der helst vil være i bevægelse hele tiden til at slappe af. Løsningen er at kombinere dit ønske med barnets. Du placerer derfor barnet på et tæppe og trækker ham eller hende langsomt efter dig.

Bold-massage:
Hvor triller bolden hen? Det bestemmer barnet fuldstændig, når du triller den hen over hans eller hendes ryg. De bestemmer også, om bolden skal trykke lidt på foden, eller om den eventuelt skal hoppe på armen. Legen er både sjov og afslappende for store og små. Tip: Børnene kan også massere de voksne.

Tæppegynge:
Barnet svøbes ind i et tæppe eller lagen, hvorefter to voksne tager fat i enderne. Stille og roligt vugger I barnet, som ligger trygt og godt i sin nye hængekøje. Forhåbentligt skulle det gerne give et styks afslappet og afbalanceret afkom.

Børneyoga:
Billen, fisken og flyveren er alle yoga-øvelser, som både er afstressende og sjove for dit barn. På nettet kan du finde tonsvis af yoga-øvelser målrettet børn, som du med fordel kan tage i brug i det øjeblik, hvor skrål og skrigeri når nye højder.